Corona / COVID-19

Vi följer löpande direktiv från Folkhälsomyndigheten, RF och SB&K och klubbens planer kan därför komma attt förändras. Se information på https://www.budokampsport.se/

Personer som uppvisar de minsta sjukdomssymptom skall absolut inte, under några som helst omständigheter komma till träningen. Exempel på symptom

  • Halsont i vilken form som helst
  • Hosta oavsett om den är kraftig eller inte
  • Snuva, snorighet. Även om du tror att det beror på allergi. Feber eller förhöjd temperatur
  • Oförklarlig trötthet eller utmattning
  • Något annat som känns ofriskt
  • Personer som tillhör någon form av riskgrupp bör nogsamt själva överväga huruvida de skall delta eller med och/eller utan vaccinering.

 

Nedan är ett par frågor som ställts till klubben under pandemin:

Måste man vara vaccinerad för att delta?

Det är inte tvingande att ha vaccinerats för att delta i klubbens träning eller uppvisa någon form av bevis för vaccinering.
Det är dock upp till varje medlem att, precis som vanligt under träning, inte utsätta sig själv eller sina medtränande för onödiga risker.

Måste/får man ha ansiktsmask på träningen?

Det är fritt att använda ansiktsmask på träning ifall man vill, det är dock inte något som varit rekomendation från Budo & Kampsportsförbundet eller Folkhälsomyndigheten, andra sätt att skydda sig, t.ex. genom avstånd och handtvätt har visat sig ha mer påtagliga effekter.

Är det någon förändring i träningen pga. COVID-19?

I skrivande stund är det i princip ingen av de gällande restriktionerna som påverkar vår klubb, antingen pga. storlek eller verksamhet.
Träningen kommer därför att hållas som vanligt med ordinarie träningsformer. Vi kommer dock att tänka när och om det finns behov av närkontakt och undvika onödiga tillfällen.